Deel dit artikel
-

Google Nexus vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland

De Nexus, de eerste eigen tablet van Google, is vanaf vandaag te koop bij de ketens BCC, Dixons, Dynabyte, Media Markt, MyCom, Paradigit en Saturn, voor een prijs van 249 euro.

De toestel, dat draait onder Android 4.1, Jelly Bean, is ontworpen door fabrikant Asus en is  ’s werelds eerste 7-inch quad-core tablet.

Google levert al enige tijd software voor tablets van derden, maar wil meer greep op eigen toepassingen die op andere tablets al gauw ondergesneeuwd dreigen te worden.

De Nexus 7 wordt dan ook geleverd met een hoop Google Apps – zoals Gmail, Chrome, Google+ en YouTube. Daarnaast is de tablet ontworpen voor Googles webwinkel Google Play, waar inmiddels ruim 600.000 apps verkrijgbaar zijn.

Het gemis van 3G wordt naar verluidt binnen enkele weken goedgemaakt met een 3G-variant die nog niet is aangekondigd.

Deel dit bericht

4 Reacties

Idris

“Daarnaast is de tablet ontworpen voor Googles webwinkel Google Play” Maar wij Nederlanders kunnen daar (vooralsnog) geen films, muziek of boeken downloaden. Misschien ook wel even het vermelden waard…

Gee

En een aantal (web)winkels hebben m wel online staan, maar kunnen m niet uitleveren…

José

Gister rond het middaguur waren bij Mediamarkt en BCC Amsterdam alle exemplaren uitverkocht. MyCom wist niet dat en of ze hem zouden krijgen. Paradigit; ‘als we hem verkopen vind u het op de website (…)’.

Mark Appel

Inmiddels een tijdje in bezit en ervaringen op video geplaatst http://preciesmark.nl/google-nexus-7-tablet-een-ipad-killer-review/ Geweldig apparaat maar dat is meer omdat ik fan ben van Android…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond