Deel dit artikel
-

Google stopt met internetkassa Checkout

Google staakt betaaldienst Checkout en integreert deze in Wallet, de digitale portefeuille waar ook spaarkaarten en coupons in zitten. De nieuwe verschijningsvorm is geoptimaliseerd voor m-commerce.

Webwinkels kunnen iets eenvoudiger producten en diensten gaan verkopen via het mobiele web. Google Wallet is namelijk op zo’n manier vernieuwd dat ondernemers de betaaldienst eenvoudig in hun sites kunnen verwerken.

Mobiele consumenten hoeven geen ellenlange formulieren in te vullen om te betalen. Een tikje op het beeldscherm volstaat. Achter de schermen verstuurt Google de betaal- en adresinformatie naar de winkelier. Dat soort gegevens ligt immers al opgeslag in iemands account.

Deze dienst voor webwinkels is vooralsnog enkel beschikbaar in Amerika.

Google Wallet daarentegen is ook al beschikbaar in Nederland. Functioneel gezien werkt de dienst hetzelfde als Google Checkout; als kassa. Op termijn wordt het ook mogelijk dat de consument met die Wallet, via zijn mobiele telefoon en online, deelneemt aan spaarprogramma’s en en kortingsbonnen bij zich draagt.

Foto: kennejima (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Subor

Google wallet is een geadvanceerder betalingssysteem dan checkout waardoor je veel sneller je betaling kan voltooien. Een integratie hiervan is natuurlijk een logische stap

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond