Deel dit artikel
-

Google stopt user generated verkeersinformatie in Maps

Een kleine groep Amerikaanse gebruikers ziet op Google Maps sinds kort actuele meldingen wanneer er ongelukken of omleidingen op de weg zijn. Google is bezig om data van het ovegenomen Waze in zijn eigen diensten te integreren.

Sinds een paar weken steken de meldingen de kop op van nieuwe, user generated verkeersinformatie in Google Maps. Vooralsnog gaat het enkel om verkeersberichten in grote Amerikaanse steden aan de west- en oostkust.

 

 

In juni van dit jaar legde Google 1,3 miljard op af tafel in het Israëlische Waze te kopen. De verkopende partij bedong dat ze onafhankelijk van Google mochten blijven opereren en niet naar Amerika hoefde te verhuizen. De techgigant ging mee in die eisen.

Waze is een app waarbij een groep trouwe gebruikers tijdens hun autoritten vertelt welke bijzonderheden ze onderweg tegenkomen. Dat kunnen ongevallen en omleidingen zijn maar net zo goed veel te lange trouwoptochten en mobiele flitsteams. De app blijft op zich bestaan, maar Google zet nu de eerste stappen om de relevante data toe te voegen aan de verkeerslaag in Google Maps.

Foto: miss pupik (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Frits

Sinds kort? Sinds augustus bedoel je.

Bron van het artikel zeker BuzzFeed? Tsja, die brachten het als nieuws, terwijl het dus al bijna drie maanden zo is: http://allthingsd.com/20130820/google-and-waze-start-mixing-their-maps-for-the-first-time/

Vic

Gister nog gebruikt, gewoon hier in NL. Kreeg melding over versperring en ongeluk. Dus nieuws is het allang niet meer en zeker niet meer voorbehouden voor alleen de USA 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond