Deel dit artikel
-

Google test nieuwe app voor reizigers

Onder de naam Touring Bird test Google een nieuwe webapp. Gebruikers kunnen er activiteiten mee plannen in twintig grote steden, waaronder Amsterdam.

De site vertelt welke topattracties er in een stad zijn, maar laat gebruikers ook hun eigen dag invullen met tripjes en bezoeken van gelegenheden.

Nadat de reiziger zijn reisagenda heeft gepland, zet Touring Bird de aanbiedingen op een rij van partijen als Viator, GetYourGuide en Expedia. Daar kan de reiziger dan boeken.

Vooralsnog, zo constateert 9to5google, staan de laagste tarieven bovenaan. Wanneer Touring Bird een wat definitiever vorm krijgt kan de weergave van de selectie veranderen. Bijvoorbeeld: met de hoogste betalende partij bovenaan of degene met de meeste recensies.

Het is nog niet duidelijk in welke vorm de tripvergelijker na promotie uit het testlab wordt voortgezet. Het kan een zelfstandige app worden, het kan onderdeel worden van Google Trips of – ook niet onlogisch – worden geïntegreerd in Google Maps.

Het verschijnen van deze nieuwe boekingssite laat zien dat Google serieus een positie wil verwerven op de markt voor trips en attracties. Het lijkt vooral op zoek naar de juiste vorm en functie. Ter illustratie: Google nam tien jaar de tijd om uiteindelijk de juiste vorm te vinden voor Google Shopping en toen nog eens zo’n vijf jaar voor de internationale uitrol.

Foto: Leonid Tatarinov (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond