Deel dit artikel
-

Google: Topkanalen YouTube uitverkocht

De reclameruimte op de top 5 procent YouTubekanalen is in Amerika vrijwel constant uitverkocht. De grootste mediabureaus zeggen budgetten toe, de buitenlandse verkoopkantoren van Google volgen die trend.

Onbekend onder het hele brede publiek, maar supersterren onder hun eigen volgers. De kijkcijferhits op YouTube heten bijvoorbeeld Bethany Mota, Smosh, PewDiePie of Mental Floss. Zij zijn het die de miljoenen dollars reclamegeld binnenbrengen via mediabureaus IPG, OMD, Digitas, Carat en SMG. Zij raden hun grootste klanten voor bepaalde (jonge) doelgroepen tv te mijden en de videosite te gebruiken.

Eerder dit jaar bundelde Google de reclameruimte van zijn topproducenten in Amerika. Die bundel wordt aangeboden aan de grote mediabureaus als zijnde kwaliteitsproducties met specifieke demografische kenmerken. Goed te targeten en het resultaat daarvan goed te meten. Google Preferred slaat aan en wordt uitgebreid naar andere landen.

Dat schemerde gisterenavond door in de telefonische toelichting die het bedrijf gaf op de financiële resultaten over het derde kwartaal. Omid Kordestani “En we zien nu hele goede ontwikkelingen op dit front ook in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Australië. Er is erg veel vraag bij de lokale mediabureaus.”

Coca-Cola en General Motors melden zich zelf, buiten een mediabureau om, als belangstellende.

Hoewel Kordestani het niet met zoveel woorden zegt, zal dat ertoe leiden dat Google Preferred ook in die landen verschijnt.

Op de vraag of de topvoorraad kan worden uitgebreid van vijf naar tien procent geeft de interim-directeur geen antwoord. “We beginnen steeds beter te begrijpen hoe het upfrontproces werkt.” Dat zijn de branchespecifieke wensen van de mediabureaus en en merkadverteerders. “Op basis daarvan maken we het product beter aan de vraag- en aanbodzijde. Denk aan het beter bundelen van de inventory” en de meetbaarheid en accountability verbeteren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond