Deel dit artikel
-

Google zet Finance op homepage zoekresultaten

De resultaten van de financieel georiënteerde Google Finance worden onderdeel van de algemene pagina met zoekresultaten, net zoals Shopping en Afbeeldingen, en wordt in een nieuw grafisch jasje gestoken.

“De internationale interesse voor financiën en aandelen is afgelopen vijf jaar verdubbeld. Daarom voeren we resultaten van Finance door naar Google Search”, legt het zoekbedrijf uit.

Het gaat om de eerste grote update van Google Finance sinds 2008. Actieve gebruikers van de dienst zullen gaan zien dat ze geen portfolio’s meer kunnen downloaden en dat er historische informatie is verdwenen.

De nieuwe weergave wordt momenteel internationaal uitgerold.

Foto: rednuht (cc)

Dit bericht is 6 keer gedeeld

11 Reacties

David

Niet alleen spijtig maar de nieuwe pagina bied zelfs geen enkele meerwaarde meer. Compleet waardeloos. Wat eerst overzichtelijk was (volumes, koersen, kapitalisatie, enz) op 1 pagina is nu heel onpraktisch geworden. Historiek in grafiekvorm van een andeel opvragen werkt zelfs niet meer. Iemand een idee voor een alternatief zoals google finance vroeger was ?

Sander

Wat een raar bericht. De interesse in aandelen is verdubbeld.. En dan zon wazig overzicht produceren. Iemand die wat meer interesse heeft dan alleen de koers vh aandeeel kijkt ook naar koersontwikkeling en dat is er niet meer bij.

Zie zo niet 1-2-3 een alternatief. Forexpros maar dat werkt een stuk minder gebruiksvriendelijk.

karel

wat een achteruitgang !!!!het was weer te makkelijk ,eerst yahoo nu google,dit zal zeker zijn invloed hebben op de kleine man zijn transacties…..

Chris Dijkhuis

Inderdaad, eerst Yahoo, nu Google. Wie weet er een alternatief?

vada

zonde dat een goed produkt vervangen wordt door een afkooksel met minimalistische waarde. Foei Google, wat een stap achteruit.

David

Een beetje actieve belegger waar het in het artikel over gaat volgt minstens 10 aandelen. Dat is met de de nieuwe google finance praktisch onmogelijk. Duidelijk ontwikkeld door niet-beleggers. Net zoals Yahoo en Google nu, deed Marketwatch een 15-tal jaar geleden ook al zo een update die de site onbruikbaar maakte. Het is van alle tijden. Men komt met nieuwe ideen. Terwijl wat men nodig heeft om te beleggen eigenlijk heel basic is.

David

Voordeel is de feedback button onderaan bij google finance waar u commentaar kan geven over hoe “goed” de nieuwe look wel is.

Jan

De nieuwe versie is inderdaad waardeloos. Dat heb ik al via de feedback button gemeld, maar daar verwacht ik niets van; zoals de meesten die het ‘voor het zeggen” hebben, zullen ook hier de verantwoordenlijken nooit toegeven dat ze er volledig naast zaten. Tal van andere websites zijn hen hierin voorgegaan… veranderen om te veranderen (maar meestal verslechteren). ziekte van deze tijd…

Sander

Ik heb het gevoel dat het een geldkwestie is, dat Google moet betalen voor het weergeven van die koersen. Ze zien zelf toch ook wel dat dit niet werkt?

En dan zeggen ze erbij dat de interesse in aandelen is verdubbeld. Nou, dan kom je niet met een verslechtering van de weergave.
Haha..slecht nagedacht over de motivatie.

David

Via finance.google.com kom je blijkbaar wel nog op de oude portfolio terecht. Althans voorlopig toch nog.

Joop Bernard

Wekt helaas nu niet meer mooi K..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond