Deel dit artikel
-

Gooise retailers krijgen webwarenhuis

Grote en kleine winkeliers in het Gooi gaan wellicht hun krachten bundelen in een betrouwbaar Goois webwarenhuis. Detailhandelspecialist Jaap Duijvestein uit Naarden is het initiatief gestart, zo zegt hij tegen de Gooi en Eemlander.

De Gooise steden kampen met leegstand. De oplossing is volgens Duijvestein niet bestemmingsplannen of communicatie, maar logistiek en voorraadbeheer. ‘Veel winkels hebben geen website, of er staan alleen de openingstijden en het adres op.’

Duijvesteins bedrijf S-DS (Service-Distribution Strategy) maakt deel uit van het overheidsproject ‘Distribution 2020’ dat dit soort projecten wil aanpakken. Volgens de plannen krijgen de Gooise ondernemers niet allemaal een losse webshop, maar een eigen plekje in het webwarenhuis.

Duijvestein is bezig om ondernemersverenigingen enthousiast te maken, eerst in Naarden en Bussum, later in de rest van het Gooi.

Deel dit bericht

4 Reacties

Klaas Koopman

Ik ben erg benieuwd hoe men dit oplost, wanneer winkels dezelfde producten verkopen. Komen dan beide erin te staan met verschillende prijzen?

Jeroen

En wat lost die op voor de leegstaande winkels. Wat is de meerwaarde voor de consument? Het wordt gepresenteerd als een betrouwbaar webwarenhuis. Is het dan zo dat individuele webshops niet betrouwbaar zijn?

Richard

@beide eerdere reacties. ze kunnen toch hetzelfde model hanteren als Bol.com met zijn plaza. bol incasseert het geld en stuurt de order door. congruerende producten staan gewoon naast elkaar.
goed idee. maar wat het met de leegstand te maken heeft is me niet geheel helder.

Wim van Oudheusden

Jaap, kan ik meedoen?
m vr gr, Wim

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond