Deel dit artikel
-

GraphCMS vangt investering van 2,5 miljoen euro

Softwarebedrijf GraphCMS krijgt een investering van 2,5 miljoen euro in een ronde die wordt geleid door Peak Capital.

Naast het Nederlandse Peak Capital doet ook het Duitse fonds Paua Ventures mee en een aantal particuliere investeerders. Met het nieuw aangetrokken geld wil de maker van een zogeheten headless contentmanagementsysteem (CMS; Wikipedia) verder groeien in Europa.

Sinds de oprichting in het Duitse Gießen hebben ondernemers Michael Lukaszczyk en Daniel Winter dertigduizend ontwikkelaars aan hun systeem geïntroduceerd. Zij maken de toevoegingen en koppelingen bovenop het kern-CMS.

Gebruikers van de Duitse technologie zijn doorgaans webontwikkelaars en digitale marketeers. Vanuit één syteem kunnen ze content voor websites, apps en digitale applicaties vanuit één systeem beheren en publiceren.

Tot de klanten van GraphCMS uit Berlijn behoren onder meer Unilever, Tchibo, Shure, Prym en Discovery. Met een recente rebranding van de producten wil de onderneming zich met zijn CMS- en DXP-producten meer op dit soort grote namen kunnen richten. Zij kunnen die producten zonder grote ingrepen nauw vervlechten met hun reeds bestaande systemen.

Het CMS is gebaseerd op GraphQL, technologie waarvan maker Facebook in 2018 de broncode vrijgaf en via een stichting publiek maakte.

Foto: pawel (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond