Deel dit artikel
-

Groeigeld Zazzy, 3D-printer voor sieraden

Startup Zazzy krijgt een kapitaalinjectie van een aantal succesvolle Nederlandse internetondernemers. Met de nieuwe financiering wil directeur Gert Jan Spriensma zijn platform doorontwikkelen en meer marketing bedrijven.

Behalve nieuws over de financiering brengt Zazzy ook een nieuw design van zijn site naar buiten. “Die heeft nu meer een fashionuitstraling. In de komende tijd worden er ook meer platformfuncties naar voren gebracht”, om delen en verdienen aan eigen ontwerpen te faciliteren. En voor het internationale publiek zijn er nu meer betaalopties.

Angels die de huidige financieringsronde participeren zijn onder andere Floris Rost van Tonningen (Hyves), Jan Joost Rueb (eBuddy) en Marcel Beemsterboer (Vakantieveilingen).

Zazzy is een site waar iedereen een 3D-ontwerp voor sieraden kan maken en uploaden. Dat zijn er nu zo’n 50.000. Anderen kunnen die ontwerp kopen en laten afdrukken. Het 3D-printen zelf doet Zazzy niet, maar wordt uitbesteed aan professionele printpartijen met high end apparatuur. “We doen nu nog veel tekst, maar binnenkort krijgen we nieuwe creatieve editors waardoor we ook met figuren, tekeningen, foto’s en zelfs geluid overweg kunnen.”

Een doelgroep waar deze propositie aanslaat blijken, niet verrassend, vrouwen van tussen de 20 en 30 jaar. Ook de nog jongere vrouwelijke doelgroep heeft interesse voor unieke 3D-geprinte sieraden, maar heeft niet voldoende financiële middelen. “Belgen zijn bereid om meer te betalen dan Nederlanders en kiezen sneller voor de premium materialen.”

De site groeit volgens Spriensma wekelijks tussen de vijf en zes procent. De verkopen “gaan goed”, mede vanwege een deal met Hema, maar daarover wil hij geen nadere specificaties geven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond