Deel dit artikel
-

‘Groene’ mobiele mashup finalist Tele Atlas-wedstrijd

Open Green Maps is een van de drie finalisten van een programmeerwedstrijd van Tele Atlas. Gebruikers van de dienst kunnen op hun mobiele telefoon natuur en groene cultuur- en woonprojecten zoeken op digitale landkaarten.

"Deze applicatie helpt de groeiende groene, lokaal georiënteerde beweging en ecotoerisme met interactieve kaarten en het feit dat iedereen zo’n landkaart kan maken en publiceren", geeft Tele Atlas als toelichting op de nominatie van Open Green Maps.

De web- annex mobiele dienst is een van de drie genomineerden van de Tele Atlas Location Based Services-wedstrijd ‘Maps in Apps’. De winnaar wordt de komende dagen tijdens het CTIA-congres in San Francisco bekend gemaakt. CTIA is een Amerikaans congres over ontwikkelingen in de mobiele telecombranche.

De twee andere genomineerden zijn Pongr en Travel Channel Go. Alledrie de programma’s bieden de gebruiker relevante informatie over zijn directe fysieke omgeving.

Pongr is een programma voor op mobiele telefoons waarmee de gebruiker kan zoeken waar het goedkoopste exemplaar van een product te koop is, een soort visueel georiënteerde productvergelijker. Travel Channel Go toont gebruikers waar interessante horeca-, winkel- en toeristische trekpleisters zijn.

In Europa loopt een vergelijkbare wedstrijd van Tele Atlas, ‘LBS – Out of the Box’. Die wedstrijd bevat een prijzenpot ter waarde van een kleine 65.000 euro en, voor de winnaar van de hoofdprijs, een stand op het Mobile World Congress in Barcelona in februari 2009.

Of en, zo ja, welke rol Tele Atlas-eigenaar TomTom speelt in deze wedstrijden is niet helder.

Als de mobiele downloadcijfers van Apples App Store een indicatie geven, dan personaliseren steeds meer mensen hun mobieltje met speciale software. Sinds de opening van de App Store 2 maanden geleden werden er 100.000.000 programma’s gedownload, aldus Apple-baas Steve Jobs eergisteren.

Bron foto: Hyperfinch (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond