Deel dit artikel
-

Groene zoekmachine plant 100 miljoenste boom

De ‘groene’ zoekmachine Ecosia, die al zijn verdiende geld investeert in het planten van bomen, heeft onlangs de 100 miljoenste boom geplant.

Het bedrijf uit Berlijn maakte dat gisteren op zijn blog bekend.

De zoekmachine met maandelijks een kleine twintig miljoen unieke gebruikers draait op technologie van Microsoft voor zowel het zoeken als de reclame-inkomsten. Al het geld dat na de aftrek van kosten overblijft, investeert de onderneming in boomplantprojecten over de hele wereld. Daarover is oprichter Christian Kroll behoorlijk transparant, want iedere maand publiceert hij de inkomsten en uitgaven.

Elke keer dat een gebruiker van Ecosia een reclamelink klikt, verdient het geld. Zo werkt Google ook. Dat geld gaat echter niet naar aandeelhouders, maar naar herstel en opbouw van ecologische systemen.

Foto: herdiephoto (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Europa liefhebber - Zelfstandig met Personeel

Geweldig nieuws HOE HET WEL KAN.
Hartelijk dank Ecosia-team / Mr. Kroll.

En:

Ik wil weten waarom! bedrijven, overheden, instanties en particulieren Ecosia NIET-gebruiken? Vertel ons NIET-Ecosia gebruiker: Waarom niet, waarom u geen bomen laat planten wat u niets kost en u nalaat te doen? Waarom?

Albert

Ecosia is top, maar u kunt beter Zoekgroen gebruiken. Vergelijkbaar concept, maar volledig non-profit, wat betekent dat ze maar liefst 95% van hun opbrengt doneren aan herbebossing. Ohja, en ze gebruiken de techniek van Google, dus je zit niet vast aan de zoekresultaten van Bing.

Victor mol

@ Europa liefhebber, de zoek resultaten van Bing zijn minder goed dan die van Google. Mochten ze dat nou aanpassen dan hebben ze mij erbij!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond