Deel dit artikel
-

Groot lek bij CoronaCheck door testbedrijf

Als gevolg van een groot lek bij een testbedrijf was het voor iedereen mogelijk om valse reis- en toegangsbewijzen in de app CoronaCheck te krijgen. Daarnaast zijn de privégegevens van ruim 60.000 mensen gelekt.

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Het lek zit bij Testcoronanu, een testbedrijf dat is aangesloten bij het initiatief Testenvoorjereis.nl.

Iedereen met een internetverbinding kon gewoon gegevens aanpassen.

Ook was het makkelijk om toegang te krijgen tot volledige namen, woonadressen, e-mailadressen, telefoonnummers, burgerservicenummers (bsn’s), paspoortnummers en medische gegevens.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft na melding door RTL Nieuws het testbedrijf afgesloten van zijn systemen, waardoor er geen testen of toegangsbewijzen meer kunnen worden uitgegeven. Ook moet het testbedrijf van de Autoriteit Persoonsgegevens per direct stoppen met testen omdat de gegevens daar niet veilig zijn.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan Jaap

Als het lek zit bij Testcoronanu dan zorg je toch dat bij zo’n artikel de kop niet zegt dat het lek bij CoronaCheck ligt? Is namelijk niet zo. Het lek is bij testcoronanu en hun db, waarmee je items kunt aanmaken…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond