Deel dit artikel
-

Grote Duitse investeerder stapt in Endeit Capital

Een van de grootste Duitse institutionele beleggers, KFW, wordt deelnemer in het jongste fonds van Endeit Capital. Het belegbaar vermogen neemt toe van 254 miljoen naar 303 miljoen euro.

Daarnaast treedt nog een aantal ondernemers toe tot het Nederlandse fonds. Niet eerder heeft een Nederlandse investeringsmaatschappij die haar ‘First & Final close’ op haar hardcap deed het fonds alsnog met twintig procent opgerekt. De partijen wilden de gelegenheid niet laten gaan om samen te werken. Endeit Capital claimt dat het Nederlands grootste onafhankelijke verstrekker van groeikapitaal is in de ICT-sector.

Mede-eigenaar Martijn Hamann van Endeit klinkt in zijn nopjes met zijn nieuwe aandeelhouder. KFW is gevormd net na de Tweede Wereldoorlog als onderdeel van het Marshall Plan. In Duitsland wordt het gezien als een zeer serieuze, degelijke partij. Dat imago straalt indirect af op het Nederlandse fonds.

“KFW wil meer in scale-up funding gaan doen. Die zijn er niet zo veel in Duitsland. Endeit Capital is een Nederland-Duits fonds. Wij dienen hun belang omdat we Duitse ondernemers kunnen helpen met internationaliseren.” Sinds kort heeft Hamanns team naast Amsterdam en Hamburg ook een kantoor in Stockholm.

Het nieuwe geld zorgt ervoor dat het derde fonds grotere bedragen per deal kan investeren. De looptijd wordt niet verlengd, het beoogde aantal participaties evenmin. “De trend in de markt is dat bedragen groter worden. We gaan vijftien à twintig deals doen.” Er zijn reeds vier investeringen gedaan vanuit nieuwe fonds gedaan, spoedig volgt er nog een in Scandinavië.

De Endeit Capital-fondsen zijn gefinancierd door meer dan 75 ondernemers, waarvan twaalf ondernemers eerder zelf door Endeit Capital werden gefund. De meest recente Nederlandse investering is Amberscript.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond