Deel dit artikel
-

Grote ontslagronde bij Symantec

Beveiligingsbedrijf Symantec, bij consumenten vooral bekend vanwege antivirussoftware, zet in een nieuwe ontslagronde naar verluidt 1700 werknemers op straat.  De onderneming heeft de reorganisatie bevestigd, maar wil niet ingaan op het aantal ontslagen.

Symantec heeft wereldwijd 21.000 werknemers, het ontslag van zeventienhonderd werknemers zou neerkomen op acht procent van de organisatie. Volgens AllthingsD zouden deze maand nog duizend banen verdwijnen, en in juli volgen de resterende zevenhonderd. Symantec noemt die cijfers in een eerste reactie ‘pure speculatie’.

Opvallend genoeg is er geen directe aanleiding voor de ontslagen. Symantec maakt winst op een omzet van 6,9 miljard dollar, vooral dankzij storage en serverbeheer. Consumentensoftware is goed voor 2,1 miljard dollar.

Toch komen de ontslagen niet geheel als een verrassing. CEO Steve Bennett, afkomstig van Intuit, gaf eerder dit jaar al aan dat het bedrijf in zijn ogen te groot was met te veel managementlagen. Ook diverse andere IT-bedrijven snijden het vet uit hun organisatie. NetApp zette in mei vijfhonderd man op straat, IBM laat dertienhonderd mensen gaan.

Of er ook buiten de VS ontslagen bij Symantec zullen vallen is niet duidelijk. Europa draagt voor 27 procent bij aan de omzet. Symantec heeft een Nederlands verkoopkantoor in Utrecht.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond