Deel dit artikel
-

Grote reorganisatie Yahoo op til

Carol Bartz, de nieuwe baas van Yahoo, maakt mogelijk deze week al details van een ingrijpende reorganisatie bij het bedrijf bekend. Het is niet uitgesloten dat de zoekactiviteiten worden verkocht.

Dat melden de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen en de doorgaanse goed geïnformeerde WSJ-blogger Kara Swisher onafhankelijk van elkaar.

De kern van de reorganisatie lijkt een organisationele verandering van een matrix-structuur naar top down-management. Daarnaast ziet het er naar uit dat reorganisaties van de vorige leiding teniet worden gedaan.

Bartz, die sinds anderhalve maand de scepter over Yahoo zwaait, zou kiezen voor een hiërarchische organisatie met een operationeel en technisch directeur en een zware marketingbaas. De krant meldt dat er actief wordt gezocht naar nieuwe medewerkers om deze posities te bekleden.

Yahoo zou bovendien de verantwoordelijkheid over zijn internationale activiteiten onder willen brengen bij één persoon.

Al snel na haar aantreden gaf Bartz de opdracht om te onderzoeken de zoekmachine nog tot de kernactiviteiten van Yahoo moet behoren. Yahoo is in de VS de nummer twee zoekmachine na Google. De verkoop van de zoekafdeling wordt niet uitgesloten.

Uit recente cijfers blijkt dat Google tussen de 65 en 70 procent van de zoekmarkt in handen heeft, percentage dat blijft groeien. Yahoo verliest echter, net als Microsoft, marktaandeel in dit segment. Het zou nu tussen de 15 en 20 procent marktaandeel hebben.

Yahoo verloor afgelopen 12 maanden 58 procent van zijn waarde op de beurs. De koers van het aandeel staat sinds half oktober 2008 stabiel ronde 13 dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond