Deel dit artikel
-

Grote sites als Albert.nl en Dell.nl lang onbereikbaar

De digitale winkels van Albert Heijn en Dell scoren waren vorige maand meer dan een volledige werkdag niet bereikbaar. Zij behoren tot een groep met in totaal tien procent van de grootste webwinkels die uren en soms dagen off line zijn.

Tussen eind oktober en eind november stuurde het bedrijf Watchmouse aan 89 sites iedere 5 minuten een signaaltje om te zien of de site bereikbaar was. De optelsom van de resultaten werd zojuist gepubliceerd en laat voor sommigen ondernemingen een ontluisterend resultaat zien.

Grote namen als Vodafone, Bart Smit, MediaMarkt, Albert Heijn en Dell scoren in de huidige editie van het jaarlijkse onderzoek ronduit slecht. In de aanloop naar de decembermaand moesten deze sites zeker een volledige werkdag in de maand ‘niet thuis’ geven. Belangstellende kopers stonden voor een dichte deur.

Uit bovenstaand overzicht blijkt dat opvallend veel retailers uit de fysieke wereld het online niet al te best deden tijdens de meetperiode.

Hoeveel omzet deze ondernemingen laten liggen, is niet bekend. Evenmin meldt Watchmouse op welke moment van de dag de bereikbaarheidsproblemen zich voordeden.

Genoemde sites zijn de kneuzen van de maand, omdat het thema ‘bereikbaarheid van de site’ juist steeds meer onder controle raakt. Technisch directeur Mark Pors laat met een persbericht weten: “Steeds meer Nederlandse webwinkels beschikken over goed bereikbare websites. Van de 89 webwinkels die in het onderzoek zijn opgenomen halen maar liefst 41 sites een score van 99,9 procent en hoger, en 27 daarvan de maximale score van 100 procent”.

Foto: aleermakers (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Dhru

Zonder de tijden te noemen kun je weinig opmaken uit het artikel. Een uur offline rond 3 uur smiddags lijkt me schadelijker dan elke nacht rond een uur of 3-4 2 uur uit de lucht vanwege serveronderhoud.

Fred van Rijswijk

Ja dat is zeker waar en waarvandaan wordt er gemeten? Backbone of vanuit end users? Naast het feit dat het server onderhoud kan zijn is het nog slecht, waarom zo vaak de server voor onderhoud down gooien?  

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond