Deel dit artikel
-

Groupon sluit in Scandinavië

Kortingsite Groupon sluit de deuren in de vier Scandinavische landen. De resultaten vallen tegen en de lokale organisatie zou niet optimaal functioneren.

Zweedse uitgaven melden dat Groupon per 16 november is gesloten in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. Voor zover medewerkers niet kunnen worden overgeplaatst zullen de lokale banen verdwijnen. Het is niet bekend hoeveel man dit raakt.

De uitstaande deals bij ondernemers zullen wel nog worden afgehandeld, zo laat de onderneming weten.

Groupon boekte in het derde kwartaal van 2015 een omzet van 714 miljoen dollar, zes procent meer dan in dezelfde periode in 2014. Operationeel is het bedrijf winstgevend, netto worden er rode cijfers geschreven. De nieuw aangestelde CEO Rich Williams moet dat tij keren.

De dealsite genereerde in het derde kwartaal voor anderhalf miljard dollar aan dollaromzet voor zijn klanten. Buiten Amerika werd op dat punt geen groei geboekt (PDF). Het aantal actieve klanten steeg met twee miljoen tot 49 miljoen.

Groupon kocht in Europa relevant marktaandeel met de overname van MyCityDeal, de site van de Samwerbroers. Zij begonnen onder meer met dat Groupongeld hun investeringsbedrijf Rocket Internet.

Foto: Mike Mozart (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond