Deel dit artikel
-

GUTS Tickets winnaar New Dutch Wave Startup Competitie

De Nederlandse startup GUTS Tickets heeft vannacht de New Dutch Wave Startup Competitie gewonnen op South by Southwest (SXSW) in Austin, Texas. GUTS mag in september naar de Amsterdam Capital Week om zich te presenteren aan investeerders.

Expivi, een Nederlandse techstartup op het gebied van 3D rendering, en het Duitse Air Profile, dat systemen voor windwaarneming op afstand ontwikkelt, eindigden op de tweede en derde plek.

GUTS Tickets heeft met blockchaintechnologie de tweedehands ticketmarkt transparant en fraudeproof gemaakt. Daarmee hoopt men zwarthandel en woekerprijzen te elimineren.

De vijfkoppige jury, bestaande uit experts in het innovatie-, energie- en technologie-domein, prijst het probleemoplossende en innovatieve karakter van GUTS Tickets. ‘GUTS Tickets heeft ons het meest kunnen overtuigen doordat ze een real life probleem weten op te lossen door blockchain op een zinvolle manier in te zetten.’

De tien startups die deel mochten nemen aan de startup competitie zijn, waren:

Chargetrip (Nederland), een intelligente routeplanner voor elektrische auto’s (winnaar innogy x NDW NL)
Air Profile (Duitsland), systemen voor windwaarneming op afstand (RWS) voor de windenergie-industrie (winnaar innogy x NDW Duitsland)
The Avocado Show (Nederland), serveert visueel smakelijke gerechten gemaakt met liefde van duurzame en sociaal verantwoordelijke avocados
Expivi (Nederland), maakt online configureren en realtime 3D-rendering mogelijk van complexe producten.
Zoku (Nederland), biedt flexibele woon/werk hybride appartementen in Amsterdam met gemeenschappelijke werkruimtes
Uscoutfor (Nederland), een sportplatform voor (jong) talent. Via de app kan je jouw doelpunten, wereldreddingen of acties uploaden en kun je worden ontdekt door vrienden, fans, scouts en teams
Qualitize (Duitsland), innovatief klantonderzoek in real-time
Inspirient (Duitsland), maakt bedrijven slimmer met Artificial Intelligence om bedrijfsgegevens te analyseren en beleidsmakers te laten weten wat ze over het hoofd hebben gezien (winnaar Startups@Reeperbahn 2017)
Stackables: ontwikkelt, produceert en verkoopt modules voor mobiel koken en entertainment die slim en deelbaar zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond