Deel dit artikel
-

Hands-On: Auris Skye brengt je oude speakerdock weer tot leven

De Auris Skye zorgt ervoor dat letterlijk miljoenen speakerdocks met 30-pins dockconnector geduchte concurrenten worden van de op dit moment populaire Bluetooth luidspreker,

Je klikt het zestiengrams-lichte kastje op de plek waar je normaal een iPod of iPhone zou plaatsen en voilà, je B&W Zeppelin of Logitech Pure-fi Anywhere is opeens een draadloze speaker. Losse voeding of extra batterijen heb je niet nodig, die krijgt de Skye via de connector, als deze vijf volt levert. ‘Apple Only’ is ook van de baan, want via WiFi kun je nu rechtstreeks via Airplay, alsook UPNP of DLNA los streamen (oftewel, werkt met iOS, Android, Windows Phone, pc en Mac).

Als je de Skye voor de eerste keer gebruikt, maak je rechtstreeks verbinding via WiFi met een app. Dit verloopt niet zoals Airplay via het WiFi-netwerk thuis, maar via WiFi Direct. Ook zonder netwerk kun je dus gewoon audio streamen naar de Auris Skye. Enig nadeel is dan dat je geen gebruik meer van internet via WiFi kunt maken, en dus minder makkelijk content kunt streamen. Als je weer teruggaat naar het WiFi-inetwerk, is daar ook de Skye via Airplay te vinden. Dan krijg je op je iPhone een extra muziekuitgang. Naast de luidspreker of koptelefoonuitgang van de iPhone, eventueel een Apple TV, is er een derde optie, Auris Skye.

Op forums waren meerdere berichten te vinden van gebruikers die de Auris niet werkend kregen, de Skye opeens na twee dagen niet meer in het netwerk zagen of verbindingen die werden verbroken. Tijdens al onze testen hebben we nergens last van gehad. Hoogstens af en toe een speakerdock die niet compatibel bleek. Om er zeker van te zijn dat jouw speakerdock werkt met de Skye, heeft Auris een lijst uitgebracht waar alle apparaten op vermeld staan die in ieder geval met de Skye compatibel zijn.

Het geluid is prima in orde en aangezien Airplay losless werkt (de kwaliteit van de audio blijft gelijk), klinkt het alsof je een iPhone rechtstreeks hebt aangesloten op een speaker dock. Mede dankzij zijn lichte gewicht is het een ideale gadget op bij je te hebben, zodat je zelfs zonder adapter van 30 euro toch gebruik kan maken van de oude dockconnector.

Met een oude 30-pinskabel kun je de Auris Skye ook in een USB-aansluiting steken, zodat in de auto of een receiver draadloos streamen ook mogelijk wordt, hoewel we op deze manier niet in alle gevallen succes hadden. Desondanks is de Skye een gadget die oude apparatuur weer zal laten herleven.

Verkrijgbaar: in zwart en wit
Prijs: 59,95 euro

Deel dit bericht

2 Reacties

Peter

Waar is dit product gebleven? Zoals het artikel beschrijft een perfecte oplossing maar het apoeraat is nergens te koop. Vergelijkbare projecten zijn ook niet meer te vinden. Zit er iets scheef in de patenten?

Rene van de Groep

Hallo,

Ik zou dit product graag willen aanschaffen als het werkt. Kan ik dit product nog ergens kopen of bekijken?

Groet, René

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond