Deel dit artikel
-

hardewaren

Meer mobiel

De markt voor mobiele telefoons raakt enigszins verzadigd. De meeste mensen hebben inmiddels wel een mobieltje. Telefoonfabrikanten ontdekken daarop de doelgroep en operators lanceren nieuwe diensten. Ben introduceerde onlangs gokken per SMS in samenwerking met De Lotto. KPN Mobile bracht begin september de Snapcam uit onder zijn Hi merk gericht op jongeren. De Snapcam is een digitale camera waarmee in combinatie met een mobiele telefoon foto's kunnen worden verzonden naar een e-mail adres of een andere Snapcam. De dienst is voor de Europese markt ontwikkeld met KPN's partner NTT Docomo en wordt ook in Duitsland (E-Plus) en België (KPN Orange) aangeboden.

Siemens mikt op de voetbalfan met de zogeheten clubphones, te beginnen met een Feyenoord- en een Ajax-toestel. De clubphone is een aangeklede M35i, een model dat gelukkig tegen een stootje kan. Ingesteld op de WAP-portal van de club is het laatste voetbalnieuws onder handbereik. Samsung daarentegen richt zich op de vrouwelijke beller met de slanke Ladyphone SGH-A400. De organiser van het toestel is uitgerust met een cycluskalender en een calorieëncalculator. Wie volgt?

www.snapcam.nl/
www.my-siemens.nl/
www.samsung.nl/

Skycar

Op Moller.com was de ontwikkeling jarenlang te volgen. Nu is het eerste werkende prototype klaar: de M400 vliegauto. Het voertuig stijgt verticaal op, haalt 560 kilometer per uur (op de grond vijftig) en vliegt circa 1500 kilometer op een volle tank. Afhankelijk van het gekozen model is er in de Skycar ruimte voor een tot zes personen. Goedkoop is ie in eerste instantie niet, de Skycar kost ruim een miljoen gulden. Stijgt het verkoopaantal, dan verwacht Moller dat de prijs zal gaan zakken tot anderhalve ton. Om de Skycar te gebruiken en de files te vermijden, is een vliegbrevet nodig.

www.moller.com/skycar/

Aibo 3.0

Lange werkdagen, weinig vrije tijd, appartement op drie hoog midden in de stad. Toch wil je een huisdier. Neem dan de robothond Aibo van Sony. Voor ruim tweeduizend gulden koop je het laatste nieuwe model, de ERS-310. Deze derde generatie robot leert beter dan zijn voorgangers en kent meer trucjes. Niet alleen: Geef poot! Maar ook: Neem foto!

www.aibo.com/ers_310/

Speelkwartier

Als er al een spelcomputer op kantoor mag staan, dan zal het hoogstwaarschijnlijk een Playstation zijn. Een verouderd systeem. Schrijf een memo dat het hoog tijd is voor een nieuwe. Immers: all work and no play maakt de dotcommer een dull boy. De Playstation2 is reeds verkrijgbaar maar het ontbreekt nog aan goede games. Dit najaar verschijnen de Microsoft Xbox en de Nintendo Gamecube. Opvallend aan de Gamecube is dat het in tegenstelling tot de andere twee geen standaard DVDs kan afspelen. Nintendo staat doorgaans wel garant voor goede games.

Je kunt de vrijdagmiddag ook doorbrengen met mini-machinegeweren. Een live deathmatch zeg maar met je bureau als schuttersput. De machinegeweren zijn redelijk onschuldig. Je schiet met kleine plastic balletjes: 120 per minuut welteverstaan.

www.nintendo.nl/
www.iwantoneofthose.com/mini_softair.htm

Correctie

Naar aanleiding van het stukje over de Truster (Emerce nummer 20) vroeg de Truster-importeur voor Nederland en België zich af waarom het adres van de Amerikaanse en niet van de Nederlandse site werd vermeld. Dat weten wij ook niet. Daarom bij deze alsnog de gelokaliseerde informatie: PDI, P/o 525 6040 AM Roermond, url: www.truster.nl, tel. 0475 315223.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond