Deel dit artikel
-

Helft Nederlanders heeft tablet

Meer dan de helft van de huishoudens in Nederland had in het vierde kwartaal van 2013 een of meer tablets. Dit is een groei van 9 procentpunt in vergelijking met een half jaar eerder, volgens Telecompaper. Tablets worden daarmee in ongeveer 3,8 miljoen huishoudens in Nederland gebruikt.

De groei gaat nog door, want consumenten zonder tablet zijn van plan om er binnen zes maanden een aan te schaffen, stelt het Dutch Tablet User Q4 2013-rapport.

De iPad van Apple is in Nederland nog steeds de meest populaire tablet. Het aandeel van Apple in de Nederlandse tabletmarkt is de afgelopen kwartalen stabiel gebleven, terwijl dat van Samsung aan het groeien is. Consumenten geven aan dat de belangrijkste reden om voor een bepaalde tablet te kiezen het imago van het merk is.

Tablets worden in Nederland meestal gebruikt om te internetten en om games mee te spelen. De iPad 2, 3 en 4 worden vaker dan andere tablets gebruikt om online te shoppen. Vrouwen houden zich vooral bezig met sociale media te gebruiken. Gemiddeld worden tablets negen en een half uur per week gebruikt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond