Deel dit artikel
-

HelloFresh schaalt proef met elektrische busjes op

HelloFresh gaat nu ook in België met een aantal elektrische busjes rijden om ervaring op te doen met ‘groen bezorgen’.

De verkoper van maaltijdboxen schaft zeven gemodificeerde Vito-busjes van Mercedes-Benz aan. De uitdaging voor de automaker is extra groot bij dit bedrijf, omdat de accu’s niet enkel de aandrijving maar ook de koeling moeten verzorgen. Dat gaat ten koste van de actieradius. Een eVito heeft een bereik van tussen de tachtig en honderdtwintig kilometer.

HelloFresh rijdt sinds een aantal maanden al elektrisch in de binnenstad van Amsterdam. Nu wordt de proef uitgebreid naar Gent met zeven voertuigen. Het bedrijf streeft ernaar om eind 2023 de helft van alle leveringen met elektrische busjes te doen en zodoende zijn directe CO2-uitstoot terug te dringen.

Vervoerders als PostNL en DHL investeren in het vergroene van hun bezorgnetwerk, maar ook winkels zelf doen dat. Amazon kocht onlangs een specialist in zelfrijdende voertuigen voor 1,2 miljard dollar en Picnic heeft van meet af aan nooit anders dan elektrisch gereden. De uitdaging van het vergroenen van wagenparken zit meestal in de vraag hoeveel bereik een gegeven wagenaccu oplevert. Hoe kleiner het bereik, hoe meer elektrische bezorgbusjes moeten worden ingezet. Daarom loont het voor bijvoorbeeld Coolblue om in en rondom de stadsentra per bakfiets te bezorgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond