Deel dit artikel
-

Hi Media rolt Europees mobiel advertentienetwerk uit

Hi Media, eigenaar van het voormalige AdLink, tuigt een Europees werkende mobiele divisie op met onder meer een advertentienetwerk.

Het Franse media- en marketingbedrijf richt de nieuwe afdeling op om in de groeiende vraag naar mobiel adverteren te kunnen voorzien.

Uit de bekendmaking (PDF) blijkt dat Hi Media Mobile microsites gaat bouwen, mobiele applicaties voor bijvoorbeeld iPhones en Android-toestellen maar ook het bereik van zijn advertentienetwerken gaat inbrengen.

Zo kunnen internationale adverteerders via die nieuwe divisie mobiele reclameruimte inkopen. Dat netwerk genereert maandelijks, naar eigen zeggen, 80 miljoen impressies. In Nederland gebeurt dat via het netwerk dat dochterbedrijf AdLink exploiteert.

De Fransen namen AdLink in juli 2009 over en veranderden de oude bedrijfsnaam onlangs in Hi Media.

Diederik Stijnen van Hi Media Nederland: “We zijn al sinds 2006 actief met mobiele advertenties, via een netwerk dat we met Mads hebben opgebouwd. Wij doen bijvoorbeeld de advertentieverkoop voor de portalen van De Telegraaf, KPN, T-Mobile en Vodafone. Ons net kunnen we makkelijk koppelen aan het Franse initiatief”.

AdLinks netwerk handelde afgelopen maand 2,4 miljoen unieke bezoekers op mobiele sites af, mensen die gezamenlijk 46 miljoen impressies genereerden. Anderhalf jaar geleden, legt Stijnen uit, waren er 1,1 miljoen unieke bezoekers die gezamenlijk 8,5 impressies genereerden. Daaruit valt af te leiden dat mobiele surfers meer pagina’s zijn gaan opvragen en, vermoedelijk, ook langer online zijn.

“Het zijn vooral de nieuws- en informatietitels die een explosie laten zien in gebruik. Ter illustratie: eind 2008 had De Telegraaf 75.000 unieke gebruikers, nu zijn dat er 500.000. Die bezoekers genereren 27 miljoen impressies”, commercieel beschikbare reclameposities. Bij de mobiele versie van Buienradar.nl ligt dat nu op 3,8 miljoen impressies.
 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond