Deel dit artikel
-

Hilversum krijgt opvangplek ontslagen omroepers

In het voormalige belastingkantoor aan het Stationsplein in Hilversum wordt de laatste hand gelegd aan de Media Werkplaats Hilversum (MWH). Een speciale opvangplek voor ruim duizend omroepmedewerkers die de komende maanden worden ontslagen.

Media Werkplaats Hilversum (MWH) is het initiatief van vrijwilligers die al eerder sneuvelden bij de omroep. De MWH moet mensen bij elkaar brengen die op zoek zijn naar werk binnen- of buiten de mediasector; als zelfstandige of samen met anderen. Het is ook een plek waar men samenwerking zoekt of nieuwe creatieve samenwerkingsverbanden kan bedenken en collectieven kunt vormen.

De initiatiefnemers benadrukken dat zij geen enkele band onderhouden met outplacementbedrijven of andere zakelijke dienstverleners die in deze markt actief zijn. Individuele acquisitie door bedrijven uit deze branche binnen de MWH wordt niet op prijs gesteld.

In de MWH staan tafels en stoelen, er is internettoegang en een ruimte waar men onderling workshops en trainingen kan geven en -volgen.

De initiatiefnemers stellen verder dat men ook niet weet waar, wanneer en hoe het zal eindigen. ‘Je kunt mokkend thuis blijven zitten als je je baan bij de omroep kwijtraakt en je druk maken over dat stomme UWV en die nitwits bij personeelszaken met hun standaardopmerkingen dat je niet in het profiel past’, schrijft Frans Regtien.

De publieke omroepen gaan op 9 oktober in Den Haag actievoeren tegen de bezuinigingen van het kabinet. Men moest al 200 miljoen euro inleveren, maar het huidige kabinet heeft besloten om daar nog eens 100 miljoen euro bovenop te doen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond