Deel dit artikel
-

Honeywell klaagt maker slimme thermostaat aan

Nest Labs, de startup die vorig jaar imponeerde met de slimme thermostaat, heeft een rechtszaak aan zijn broek. Volgens Honeywell zijn diverse octrooien geschonden.

De thermostaat is ontwikkeld door Tony Fadell, die bij Apple de iPod introduceerde. Een van de andere oprichters van Nest Labs en technisch manager is Matt Rogers, voormalig hoofd software-ontwikkeling voor de iPod.

Het product kreeg alleen al vanwege het mooie design wereldwijd aandacht, maar er vielen door zelflerende algoritmes ook forse energiebesparingen te realiseren. De thermostaat onthoudt op welke tijdstippen en dagen je je hem instelt en probeert aan de hand hiervan een patroon te ontdekken. Het product was nauw geïntegreerd met internet.

Geld voor de vinding kwam van Kleiner Perkins, Google Ventures en Al Gore’s investeringsfonds.

Honeywell heeft zijn octrooi overigens wel in zeer ruime bewoordingen geformuleerd, namelijk een ‘manier om een thermostaat te programmeren via het gebruik van natuurlijk taal.’

Ook Best Buy wordt aangeklaagd, de winkelketen die het product verkoopt. In Europa was de thermostaat nog niet verkrijgbaar.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

André Scholten

Een handige manier voor die andere slimme thermostaat om ook een stukje aandacht op te eisen.

Roy

Inderdaad André, zo kun je altijd proberen het resultaat van jarenlang cashen en niets aan innovatie proberen te voorkomen. Wat een ellende is dat met die half gare octrooien toch ook.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond