Deel dit artikel
-

HP verliest hoger beroep Stichting 123inkt-huismerk klanten

HP heeft onrechtmatig gehandeld heeft door onjuist en gebrekkig te informeren over de oorzaak en oplossing van een door HP in september 2016 wereldwijd doorgevoerde blokkade van huismerk cartridges. Het Hof Amsterdam oordeelt daarom dat HP aansprakelijk is voor geleden schade van klanten van die cartridges.

123inkt verkoopt al jaren goedkope cartridges voor HP printers, wat een doorn in het oog is van de Amerikaanse fabrikant.

Op 16 september 2016 kwamen plotseling klachten binnen bij 123inkt.nl over het niet meer functioneren van het 123huismerk in diverse HP printers. Voorgeprogrammeerde firmware zorgde ervoor dat de chip op huismerk cartridges niet meer gelezen kon worden, waardoor deze niet meer functioneerden. Klanten met huismerk cartridges werden daardoor gedupeerd.

HP werd op 23 november 2016 door de Stichting 123inkt-huismerk klanten gedagvaard. Bij de rechtbank Amsterdam kreeg 123huismerk in eerste instantie niets gedaan. Maar het hof heeft nu bepaald dat HP onrechtmatig heeft gehandeld en aansprakelijk is voor de geleden schade van de deelnemers van de Stichting. De omvang van die schade moet nog nader bepaald worden.

123inkt.nl beraadt zich op nadere juridische stappen om een verbod te krijgen op het (tijdelijk) blokkeren van niet originele cartridges door HP.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond