Deel dit artikel
-

‘HRM-systeem ontbeert veelal strategische personeelsplanning’

Softwaresystemen voor personeelsbeheer worden steeds professioneler en bieden steeds meer functionaliteit als het gaat om talentmanagement. Zo identificeren de systemen medewerkers met de vereiste kennis en vaardigheden voor specifieke functies of posities binnen de organisatie en verzorgen zij in het algemeen de vormgeving en de uitvoering van de beoordelingssystematiek, waaronder de vlootschouw en de salarisbudgetverantwoording. Dat stelt KPMG.

Ook als het gaat om de techniek bieden de pakketten steeds meer mogelijkheden, zoals de toegankelijkheid van het systeem op mobiele apparaten. Qua functionaliteit voor strategische personeelsplanning schieten de bestaande HRM-systemen in het algemeen echter tekort. De software biedt nauwelijks inzicht in de ontwikkeling van het toekomstig personeelsbestand en de gevolgen die instroom, doorstroom en uitstroom hierop hebben.

Organisaties zullen creatiever moeten worden met het invullen van deze toekomstige personeelsbehoeften, zeker nu de schaarste op de arbeidsmarkt in sommige functiegebieden in omvang begint toe te nemen.

Uit het onderzoek van KPMG blijkt dat het ontsluiten van de functionaliteit via de cloud inmiddels gemeengoed is. Veel leveranciers bieden steeds meer of zelfs uitsluitend SaaS-oplossingen aan.

Nieuwe analyses en KPI’s zijn direct na uitgifte door de leverancier beschikbaar. Met name voor dit soort HRM-software is SaaS daarom veelal de gemakkelijkste manier om de HR-processen zo efficiënt mogelijk blijvend te verbeteren. Nu mobiele apparaten in het dagelijks leven steeds vaker gemeengoed zijn wordt het bieden van apps door een leverancier dan ook mede bepalend voor de keuze van een HRM-pakket.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond