Deel dit artikel
-

Huizensite Jaap.nl met betaaldiensten

Gebruikers van huizenzoeker Jaap.nl kunnen via de site tegen betaling extra informatie over een woning en diens omgeving kopen.

Eind vorige week nam Jaap.nl een aantal nieuwe diensten in gebruik. Voor bedragen die variëren van een paar dubbeltjes tot een paar euro kunnen gebruikers van de site aanvullende informatie over een woning kopen (overzicht).

Jaap.nl put daarbij uit openbare bronnen die niet gratis zijn, zoals het Kadaster of bepaalde opvragingen bij de gemeente. Huiszoekers krijgen hiermee informatie over het pand zelf, maar ook over criminalitiet, bouwactiviteiten en -plannen en milieurapporten. Wie alle rapporten aanvraagt, betaalt een paar tientjes. De data worden afgeleverd in PDF-formaat.

Een videodemonstratie door Jaap-directeur Hans Voorn

Jaap.nl heeft, volgens de Stir-cijfers, een maandelijks bereik van 3,9 procent. Marktleider Funda.nl bereikt 14,1 procent van de Nederlandse online populatie van 13 jaar en ouder.

Mogelijk betreedt ook Google in Nederland de huizenmarkt. In Australië, Canada en Engeland laat het gebruikers van Google Maps al zoeken naar te koop staande huizen. De dienst zou binnenkort in Duitsland uitkomen. NVM-huizensite Funda.nl zegt in een reactie aan Emerce nog niet met Google te werken aan een lokale variant. De makelaarssite sluit niet uit dat daar op korte termijn verandering in komt, temeer daar de bedrijven op andere (technische) fronten al wel samenwerking.

Foto: ricardodiaz (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Aldo

Waanzinnig Hans, echt indrukwekkend hoe Jaap in staat is vanuit diverse bronnen deze profielen samen te stellen.

Piet

Als ik naar het standaardrapport kijk is dat toch gewoon CBS data die funda allang toont (buurt informatie en/of heatmaps) ?

JW

Werkt niet in firefox…

Hans Voorn

@Piet De meeste data komt van het ministerie van VROM en staat niet bij Funda. Je hebt het dan ook over verborgen gebreken, zoals geluidshinder, het huis staat op een gifbelt, er wordt veel gejat, er is veel luchtvervuiling…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond