Deel dit artikel
-

Hypotheker start proef rond aanvragen hypotheek

De Hypotheker start samen met geldverstrekkers Argenta en Aegon een proef waarmee zij hun klanten meer gemak willen bieden rondom het aanvragen van de hypotheek. Klanten kunnen zelf documenten voor een hypotheekaanvraag verzamelen in de app van Ockto. Dat scheelt volgens de partners tijd, omdat de documenten rechtstreeks worden opgevraagd bij de bron.

Begin dit jaar is De Hypotheker gestart met de implementatie van het ophalen van brondata via Ockto. Met gebruik van de Ockto-app biedt de hypotheekverstrekker haar klanten de mogelijkheid om documenten die nodig zijn voor een hypotheekaanvraag digitaal te ontsluiten.

Om ervaring op te doen met het verzamelen van noodzakelijke documenten bij de bron, heeft De Hypotheker in samenwerking met Argenta, Aegon en Ockto het startsein gegeven voor Ockto Connect. Klanten van De Hypotheker in Zeist, Houten, Utrecht (St. Jacobsstraat) en Soest worden uitgenodigd om aan de pilot deel te nemen. Later worden er meer vestigingen aan de pilot toegevoegd.

Na toestemming door de klant worden de documenten doorgestuurd naar een adviseur van De Hypotheker. Deze kan direct advies geven. Dankzij de samenwerking met Argenta en Aegon kan de ontsloten brondata na toestemming van de klant door de geldverstrekkers worden opgevraagd. Binnen de pilot vragen deze geldverstrekkers het UWV verzekeringsbericht op om het inkomen vast te stellen. Op termijn worden ook andere documenten en data ontsloten. Omdat het door alle partijen gevalideerde brondata betreft, kan een aanvraag vrijwel direct worden geaccepteerd op inkomen door de samenwerkende geldverstrekkers.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond