Deel dit artikel
-

IBM opent Duits hoofdkantoor voor Internet of Things

IBM opent een internationaal hoofdkantoor in München voor Internet of Things-toepassingen die gebruik maken van Watson technologie.

Watson is de naam van de supercomputer die IBM heeft ontwikkeld om in spreektaal gestelde vragen te beantwoorden. De kennis komt van boeken, tijdschriften, websites en wetenschappelijke artikelen.

De nieuwe campus zal naar verwachting duizend IBM ontwikkelaars, adviseurs, wetenschappers en ontwerpers gaan huisvesten.

Bedrijven in de omgeving van München, werkzaam in de innovatieve industriële sector, zullen naar verwachting het meest profiteren van de aanwezigheid van IBM.

Met de opening is een investering gemoeid van meer dan 3 miljard dollar: de grootste investering van IBM in Europa in 20 jaar.

IBM kondigt ook nog vier nieuwe Watson API’s aan voor de Watson IoT cloud:

Natural language processing (NLP) API stelt gebruikers in staat om te communiceren met toestellen en systemen via menselijke taal. Watson linkt taal aan andere databronnen die voor de juiste context zorgen. Zo kan een onderhoudsmonteur aan Watson vragen wat een bepaalde trilling in een toestel veroorzaakt

De Machine Learning Watson API automatiseert dataprocessen en monitort datasets op continue basis. Daardoor kan het systeem trends waarnemen en aanbevelingen doen wanneer een probleem zich voordoet.

De Video and Image Analytics API doorzoekt ongestructureerde datasets van afbeeldingen en video’s en kan hieruit trends en patronen identificeren.

Text analytics API hebben hebben de mogelijkheid om grote hoeveelheden tekst door te ploegen en patronen te herkennen. Onder meer aan de hand van transcripten van call centers, tweets en blogs.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond