Deel dit artikel
-

Icecat voert overnamegesprekken

Data-uitgever voor e-commercebedrijven Icecat voert gesprekken met meerdere bedrijven om de overname daarvan af te tasten. De kas is goed gevuld en volgens directeur Martijn Hoogeveen is het een kopersmarkt.

“Er wordt in deze fase van de markt veel aangeboden, merk ik zelf en hoor ik om me heen”, aldus de directeur van het databedrijf. “We zoeken naar partijen die met productdata hebben te maken”, zoals bijvoorbeeld de overname Syndy supermarktdata heeft. “Toys, bijvoorbeeld.”

Hoogeveen vertelt dit tegen Emerce een toelichting op de halfjaarcijfers die zijn bedrijf vanochtend publiceerde (PDF). Daarin wordt gesproken over ‘een sterk verbeterde kaspositie met 24 procent tot 4,2 miljoen euro. Een solide cashpositie is nuttig gebleken bij eerdere overnames en is van groot belang voor lopende overnamegesprekken.”

“De focus is nu volledig overgegaan op het versnellen van de organische groei van maandelijkse, terugkerende inkomsten tot 10-20 procent.”

De omzet over de eerste zes maanden van 2019 groeide met zes procent tot 4,4 miljoen euro.

Icecat is een online uitgever en syndicator van productinformatie voor e-commercebedrijven. Het werkt internationaal en rekent tienduizenden webshops tot zijn klantenkring, fabrikanten als Intel, Microsoft, Philips, Akzo, TomTom en HP, maar ook platformen als Amazon, Alibaba, Wehkamp, en bol.com. Sinds kort is ook Google klant. Dat gaat de Nederlandse productdata gebruiken om uitgebreide en correcte productgegevens te kunnen tonen in winkelportaal Google Express.

Foto: Tim Dorr (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond