Deel dit artikel
-

iDEAL transacties naar 7 miljard euro

Het gebruik van iDEAL is in 2011 opnieuw fors gestegen. Het aantal transacties steeg met 36 procent tot een totaalwaarde van 7 miljard euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Currence.

De toename van het gebruik van iDEAL hangt volgens Currence samen met de voortgaande omzetgroei van e-commerce. Consumenten besteedden vorig jaar gemiddeld 73 euro per online aankoop met iDEAL. Currence verwacht dat met name de mobiele toepassing in 2012 een grote vlucht zal nemen.

Currence blijkt (pdf) nog geen vorderingen te hebben gemaakt met de introductie van iDEAL in het buitenland. Hoewel iDEAL beschikbaar is voor gebruik in andere landen, is er voor deze Nederlandse oplossing bij buitenlandse banken, ondanks de ontvangen warme sympathie voor het succes van iDEAL, vooralsnog weinig effectieve belangstelling getoond.

De samenwerking die was opgestart met het Duitse giropay en het Oostenrijkse eps om te kijken of interoperabiliteit tussen deze systemen en iDEAL mogelijk is, is alweer stopgezet. Currence zegt andere activiteiten in de gaten te houden, zoals MyBank.

In totaal pinde het Nederlandse publiek in 2011 bijna 2,3 miljard keer, 6 procent meer dan het jaar daarvoor. Het pinnen van kleine bedragen groeide het sterkst met 17 procent. Het gebruik van Chipknip nam voor het eerst af met 4 procent. Een verklaring hiervoor is een afname in het parkeersegment, waar steeds vaker wordt gepind of met een mobiel betaald wordt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond