Deel dit artikel
-

IFA: Samsung onthult QLED 8K televisie

Het is OLED wat de klok slaat op IFA en dus onthulde Samsung de Q900R QLED 8K TV met 8K AI Upscaling. Dat laatste is niet onbelangrijk: 8K content is er nauwelijks nog, maar de tv kan bestaande content wel naar een hogere resolutie opwaarderen.

Samsung claimt 4.000 nit piekhelderheid, een standaard waar de meeste filmstudio’s aan voldoen. Met deze functie geeft de het toestel vier keer meer pixels weer dan een 4K UHD TV en 16 keer meer pixels dan een FullHD TV.

Verder is Q HDR 8K met ondersteuning voor HDR 10+-technologie toegevoegd. Deze software optimaliseert de helderheidsniveaus en zorgt volgens Samsung voor onberispelijke kleuren en beelden.

Samsungs eigen 8K AI Upscaling-technologie is gebaseerd op kunstmatige intelligentie en uitgerust met beeld- en geluidskwaliteit tot een niveau dat geschikt is voor 8K, ongeacht de oorspronkelijke bronkwaliteit of -indeling. Het maakt daarbij niet uit of je kijkt via een streamingdienst, set-top box, HDMI, USB of mobiele mirroring.

De nieuwe Samsung QLED 8K TV is vanaf begin oktober verkrijgbaar in drie beeldformaten (65, 75 en 85 inch). De verkoopadviesprijs bedraagt 4999 euro voor 65 inch, 6999 euro voor 75 inch en 14999 euro voor 85 inch.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond