Deel dit artikel
-

IKEA gaat startende ondernemers ‘adviseren’

Boris Veldhuijzen van Zanten en oprichter Derrick Neleman zijn betrokken bij IKSTART, een initiatief van meubelgigant om startende ondernemers op weg te helpen. Vooralsnog is het weinig meer dan een tiplijn.

Op IKSTART worden starters gedurende honderd dagen geholpen met handige tips en adviezen van jonge professionals met een succesvolle onderneming. Startende ondernemers kunnen zich gratis aanmelden en krijgen dan meldingen op hun Facebook, Twitter of via hun LinkedIn-account als er een nieuwe tip voor hen klaarstaat. Ook hebben starters de mogelijkheid om op het online platform kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen door tips met elkaar te delen.

Volgens Annick van Berne, Senior Sales Leader IKEA Nederland, is het bedrijf het platform begonnen omdat ook IKEA ooit is begonnen als eenmanszaak. Het initiatief bestaat vooralsnog alleen in Nederland.

Van interactief verkeer lijkt echter geen sprake, zo leert de site. Drie keer per week krijgt de ondernemer een berichtje van ervaren ondernemers. Het lijkt vooral een manier om bedrijven te wijzen op het bestaan van IKEA Business, de zakelijke tak van het bedrijf. Zo maken deelnemers kans op een compleet nieuwe inrichting van hun werkplek.

Deel dit bericht

1 Reacties

Wil

Wie wil er nou een verzameling tips die je overal van internet kunt plukken? En IKEA is voor alle beginnende ondernemers heus bekend genoeg. Slimme starters kijken bij veilingsites waar je met betere kwaliteit tegen minder geld je kantoor kunt aanvullen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond