Deel dit artikel
-

Imec en KU Leuven helpen leerkrachten met online tools

imec en KU Leuven willen Belgische leerkrachten helpen om via educatieve technologie afstandsonderwijs te verzorgen.

Op de website www.onderwijsgaatviraal.be biedt imec samen met de KU Leuven een dynamisch overzicht aan van gratis beschikbare tools voor basis- en secundair onderwijs. Daarnaast zetten zij een hulplijn voor leerkrachten op.

Voor sommige leerkrachten maakt educatieve technologie al even deel uit van hun dagelijkse lespraktijk. Volledig digitaal onderwijs verschaffen is echter een nieuwe uitdaging. Scholen en leerkrachten zijn intensief op zoek naar oplossingen om deze periode van coronamaatregelen te overbruggen, zeggen beide partners.

Imec en KU Leuven merken dat er veel solidariteit op gang komt en dat ook zogenoemde EdTech-spelers hun steentje willen bijdragen.

De huidige regels van het Departement Onderwijs en Vorming zijn duidelijk. Er mag voorlopig geen nieuwe leerstof aangeboden worden. Taken dienen gegeven te worden in functie van de noden van de leerlingen, waardoor ze in hun leerritme blijven. De focus ligt dus op het inoefenen van aangeleerde leerstof en het behouden van voeling met de school.

In Nederland wil uitgeverij Deviant leerlingen en studenten uit het mbo, PrO, vso, vmbo en po virtueel ondersteunen. Zij vanaf vandaag kosteloos tot het einde van dit schooljaar thuis aan de slag met de online lesmaterialen van de uitgeverij.

Docenten die de komende weken aan de slag gaan met het online lesmateriaal van de uitgeverij krijgen daarbij technische en didactische ondersteuning. Vakvoorlichters zullen klaarstaan om docenten didactisch te ondersteunen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond