Deel dit artikel
-

Ineens zijn ze er, iPads voor winkelpersoneel

Nu is het nog een nieuwigheid, maar binnen een paar jaar zijn de tablets niet meer weg te denken uit fysieke winkels. De helft van de winkeliers overweegt ze aan te schaffen voor intern gebruik of voor directe verkoop en klantenservice.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Duitse EHI Retail Institute onder IT-managers van retailers.

Meer dan de helft van de respondenten wil tablets in de winkel gaan gebruiken. Een groot deel van hen, veertig procent van het totaal, wil die inzetten voor directe verkoopdoeleinden. Of, anders gezegd, ze brengen de webwinkel in handen van de eigen medewerkers en de klanten in de winkel.

Deze ontwikkeling is slechts een onderdeel van een grotere beweging in de retailsector. Dertig procent van de ondervraagden zegt te willen investeren in business intelligence-systemen. Dat is twee keer zoveel als in 2011. Die investering is nodig om de verzamelde data uit alle verkoopkanalen (web, mobiel, fysieke winkel) goed te kunnen analyseren en duiden. Het onderzoek laat ook zien dat het aantal multichannelprojecten in een keer is verdubbeld.

De retailsector neemt duidelijk digitale kenmerken over van de fysieke praktijk. Een interessante is ook het gegeven dat 82 procent van de winkeliers hun klanten in de winkel via digitale kanalen wil laten betalen, op de wijze zoals ze dat kennen op internet. In Nederland zou dat betekenen dat consumenten met iDEAL of PayPal in een winkel zouden kunnen afrekenen.

Foto: Kai Hendry (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Bart

Bij Sweebr.com kassa én betaalterminals gewoon op iPad, Android en Windows tablets en smartphones. Hello free-tailers 🙂

Mario

De POS module van OpenERP.com werkt ook op tablets en is volledig webbased, daarnaast heb je ook directe koppeling naar een ERP en CRM omgeving.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond