Deel dit artikel
-

Infographic: finance baan van de toekomst

Sinds 2008 ligt de financiële sector onder een maatschappelijk en politiek vergrootglas. Het instorten van machtige en onaantastbaar geachte instituties in de Verenigde Staten bracht een tsunami van ontwikkelingen teweeg waardoor geen enkele financiële instelling in de wereld gespaard bleef. De schokgolven waren voelbaar tot in alle uithoeken van de wereldeconomie en eigenlijk beginnen we pas de laatste twee jaar wereldwijd weer tekenen van structureel herstel te zien.

Bijna 400 respondenten in een onderzoek van recruitmentbedrijf Hays gaven hun visie op de volgende subthema’s: de toekomstige financiële sector, de ontwikkeling van werkgelegenheid binnen de sector en de toekomst van hun eigen functie.

Hoogtepunten: Artificial Intelligence (AI) en big data zijn in 2030 de basis voor iedere beslissing en ieder advies binnen de financiële sector, banken zullen nog steeds kredieten verstrekken in 2030, ondanks alternatieven zoals peer-2-peer en crowdfunding en gemiddeld denkt 45 procent van de respondenten dat fintechondernemingen in 2030 een bedreiging kunnen zijn voor hun huidige werkgever en de sector.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond