Deel dit artikel
-

Infographic: Nederlander zet digitale veiligheid op laag pitje

Nederlanders zijn bezorgd over hun online veiligheid thuis. De mate van deze bezorgdheid is stabiel gebleven ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt uit het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek 2018, een trendonderzoek in opdracht van de NCTV en het initiatief Alert Online.

In 2017 maakte 46 procent zich zorgen over hun online veiligheid, in 2018 ligt dit percentage op 44 procent. Men schat de kans om zélf slachtoffer van cybercrime te worden laag in, terwijl een grote meerderheid van de Nederlanders weleens te maken heeft gehad met cybercrime.

De drie meest voorkomende vormen van cybercriminaliteit zijn: poging tot phishing (56 procent), vragen om een onbekende link aan te klikken (37 procent), het ontvangen van een zakelijke uitnodiging via social media en malware (beide 20 procent). De grootste risico’s worden door Nederlanders gezien in het openen van een (foute) hyperlink of bijlage in een e-mail, het downloaden van bestanden op internet en het gebruikmaken van een openbare computer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond