Deel dit artikel
-

ABN AMRO investeert in cyberbeveiliging

Het Digital Impact Fund (DIF) van ABN AMRO neemt een belang in het Amerikaanse cybersecurity bedrijf BehavioSec. Dat nieuws komt kort nadat de bank afgelopen weekend door grote DDOS-aanvallen werd getroffen.

Met de strategische investering krijgt de bank directe toegang tot de laatste ontwikkelingen op het terrein van digitale beveiliging.

Behaviosec levert een beveiligingstechnologie die een nieuw veiligheidsniveau biedt dan de bestaande technieken. De nadruk ligt op identificatie en verificatie van klanten, maar ook kan de technologie worden ingezet voor botdetectie ter voorkoming van DDOS-aanvallen.

Beveiliger ESET beweert dat de aanvallen op ABN AMRO en diverse andere banken dit weekend werden aangestuurd vanaf computerservers in Rusland. De daders maakten gebruik van een botnet genaamd Zbot, maar de motivatie blijft onduidelijk.

ABN AMRO gaat de komende tijd onderzoeken hoe de techniek van BehavioSec ingezet kan worden ten dienste van klanten van de bank.

Het Amerikaanse bedrijf heeft 17,5 miljoen dollar opgehaald met de financieringsronde waaraan ABN Amro meedeed. De ronde werd geleid door Trident Capital Cybersecurity. Andere deelnemers waren Cisco en kapitaalverschaffers.

Het DIF is het corporate venturecapitalfonds waarmee ABN AMRO investeert in innovatieve start-ups die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten. Het fonds is 10 miljoen euro groot en heeft naast BehavioSec belangen in het Zweedse Tink en het Amerikaanse Cloud Lending Solutions Inc.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond