Deel dit artikel
-

ING Direct wil sneller groeien in VS

De internetbank ING Direct wil snel uitbreiden in de Verenigde Staten. De bank wil de hoeveelheid beheerd kapitaal dit jaar met ongeveer de helft laten groeien. Om deze doelstelling te bereiken wil ING Direct ook in andere staten dan in het Noordoosten van het land actief worden.

Het ANP meldt de plannen van ING Direct , uitgesproken door ING-topman A. Kuhlman. De bank heeft in de Verenigde Staten momenteel zeven miljard dollar onder zijn beheer, volgens Kuhlman dient dat eind dit jaar gegroeid te zijn tot een bedrag van tien miljard dollar. Om de nieuwe doelstelling voor de Verenigde Staten te behalen start ING in de tweede helft van dit jaar ook met het aanbieden van zijn diensten in Florida en het zuiden van Californië. De bank beperkte zijn activiteiten tot nu tot het Noordoosten van de VS.

ING Direct is een volledige online bank, het heeft geen kantoren, hoewel het recent wel enkele internetcafé's opende, ondermeer in New York. De bank is actief in zes landen: de Verenigde Staten, Canada, Italië, Spanje, Frankrijk en Australië. Het belangrijkste lokmiddel voor nieuwe klanten is het hoge rentepercentage van de bank, dat oploopt tot ongeveer acht procent in Spanje.

Onlangs verklaarde algemeen directeur Dick Harryvan van ING Direct in een interview met Emerce dat de bank inmiddels 2,5 miljoen klanten telt en ongeveer 25 miljard euro aan spaargeld beheert. Volgens Harryvan zijn de klanten van de bank met name ouderen, dit in tegenstelling tot soortgelijke internetbanken als het Engelse Egg. "Meer dan vijftig procent van onze klanten is ouder dan vijftig jaar", vertelde hij. "Dat geldt voor ieder land."

ING Direct is nog verliesgevend, het moederbedrijf verwacht dat de internetbank in 2003 uit de rode cijfers komt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond