Deel dit artikel
-

ING start mogelijk nieuwe online betaaldienst (update)

ING Bank bereidt mogelijk een nieuwe internationale betaaldienst voor onder de noemer Payconiq. De handelsnaam werd eind januari door de bank tegelijk gedeponeerd bij het Benelux en het Europees merkenregister.

De Nederlandse domeinnaam werd op 28 januari veiliggesteld via GoDaddy en de internationale domeinnaam Payconiq.com reeds een maand eerder via The Registar Company. Die laatste staat op naam van Peter Dijkstra, een portfolio consultant van ING Bank. Er zijn nog geen bijbehorende sites gelanceerd.

De omschrijving in het merkenregister maakt melding van ‘computer hardware en software, waaronder software op het gebied van bancaire en financiële zaken’ en ‘bankzaken, mede verleend via elektronische weg en het internet’. De handelsnaam lijkt te duiden op betalingen.

Blijkbaar is er haast mee, want de status voor het Benelux merk is die van een spoedaanvraag.

De bank wil er niet veel over kwijt, zo laat woordvoerder Raymond Vermeulen aan Emerce weten:  ‘In de in maart 2014 gepresenteerde Think Forward strategie hebben we aangegeven dat een van onze kernthema’s innovatie is, om te kunnen blijven voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten. Betalingen behoren tot de kernfuncties van een bank en het is een gebied waarin veel gebeurt op het gebied van klantervaring, innovatie en regelgeving. Uiteraard ontplooit ING ook op dit gebied initiatieven.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond