Deel dit artikel
-

Innovatie centraal op Emerce eFinancials

Van BUX tot Monyq: op Emerce eFinancials, op 16 december in Pakhuis de Zwijger, zal de nadruk vooral liggen op innovatie in de financiële wereld. Igor Kluin van Monyq vindt de financiële industrie ‘ongeneselijk ziek’ en Nick Bortot van BUX wil de lol weer terughebben in het beleggen.

Welke invloed hebben de laatste online ontwikkelingen op de financiële sector? Hoe zet je nieuwe kansen naar je hand? Wat doen grote internationale spelers en hoe succesvol zijn startups die springen in het gat in de markt? Over die vragen gaat het op Emerce eFinancials half december.

Voor het eerst op eFinancials wordt ook gesproken over de Bitcoin hype. De technologie achter cryptogeld als Bitcoin gaat de rol van de traditionele vertrouwde (derde) partijen als banken, accountants, notarissen en overheden in de komende jaren onvermijdelijk en ingrijpend veranderen. We hebben al heel wat gezien en gehoord in de media, maar wat is Bitcoin nou precies? Hoe zit het nou echt? Wat maakt het revolutionair en waarom is het relevant en here to stay? Rutger van Zuidam vertelt er meer over.

Een heel nieuw fenomeen wordt toegelicht door ondernemer Maciej Doliński: social scoring. Met behulp van data uit sociale media worden persoonlijke score kaarten gemaakt die een overzicht geven van iemands kredietscores. Op basis hiervan kunnen  financiële producten worden aangeboden. Is dat ethisch verantwoord?

Online lenen wordt een game changer voor de bankwereld. Philipp Petrescu van Lendico geeft zijn visie op disruptieve ideeën als peer-to-peer leningen en laat zien hoe hij kredietverstrekking aan consumenten kan verbeteren.

De grote banken zijn er ook: David Jan Janse van de Rabobank gaat het hebben over online klantomgeving anno 2015 en Max Mouwen van ING spreekt over spraakmakend mobiel bankieren.

Dagvoorzitter eFinancials is Pascal Spelier van Capgemini Consulting.

Het volledige programma is hier te bekijken. Kaarten zijn hier te bestellen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond