Deel dit artikel
-

Innovatiefonds Noord-Holland helpt startups en MKB met innovatie

Noord-Hollandse ondernemers kunnen voortaan een beroep doen op het Innovatiefonds Noord-Holland. Dit fonds is opgericht door de provincie Noord-Holland, de holding bedrijven van de Universiteit van Amsterdam, het Academisch Medisch Centrum en de Hogeschool van Amsterdam en Sanquin.

Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf en startups die ontstaan vanuit de kennisinstellingen kunnen voor de ontwikkeling van een duurzaam en innovatief product of proces een lening krijgen. In totaal is er €21 miljoen beschikbaar.

Het Innovatiefonds verstrekt leningen tijdens de zogenoemde Proof-of-Conceptfase van de ontwikkeling van een nieuw product of proces. In deze fase is er een uitgewerkt idee op papier dat nog in praktijk gebracht moet worden, bijvoorbeeld door het bouwen van een prototype. De praktijk wijst uit dat traditionele financiers in de vroege fase huiverig zijn om te investeren. Daarom heeft de provincie Noord-Holland samen met een aantal belangrijke kennisinstellingen dit Innovatiefonds opgericht.

UvA Ventures Holding BV, AMC Ventures Holding BV en HvA Ventures Holding BV helpen kennis vanuit de instelling beschikbaar te maken voor markt en maatschappij. Sanquin Innovatie BV is onlangs ook toegetreden tot het fonds.

In de eerste fase is er 12,5 miljoen euro beschikbaar waarvan de Europese Unie 5 miljoen bijdraagt. In totaal is er op termijn 21 miljoen beschikbaar. De provincie Noord-Holland draagt in totaal 8 miljoen bij.

Dit bericht is 11 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond