Provincie Noord-Holland biedt onderdak aan startups

De provincie Noord-Holland biedt voortaan werkruimte aan vijf startende ondernemingen. Op 8 juni ontvingen zij uit handen van gedeputeerde Jaap Bond van Economische Zaken de sleutel van hun nieuwe onderkomen.

De vijf start-ups die gaan deelnemen aan het programma zijn Courier Connect, StartAIM/Het lukt ons, Citydotzen, Secret Citytrails en Signing Service. Courier Connect werkt aan een nieuw systeem om pakketpost efficiënter en milieuvriendelijker te maken. StartAIM /Het lukt ons draait om expertise om digitale tweedeling te voorkomen. Citydotzen bouwt een ‘chatbot’ waarmee bewoners in een specifieke wijk of buurt efficiënter met elkaar en met de overheid moeten kunnen gaan communiceren over problemen en oplossingen. En Secret City Trails maakt innovatieve routes en speurtochten door een stad of wijk en Signing Service is een nieuw systeem en onderzoek naar digitale handtekening.

Gedurende zes maanden krijgen de start-ups persoonlijke begeleiding, workshops en toegang tot een aparte werkruimte in het provinciekantoor.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug