Deel dit artikel
-

Nederlands Consulaat Generaal in San Francisco biedt startups kantoorruimte

Het Nederlands Consulaat Generaal in San Francisco gaat mogelijk kantoorruimte aanbieden voor Nederlandse (tech) startups. Daarnaast worden dit najaar twee bootcamps in Silicon Valley gehouden, waaronder een over digitale gezondheidszorg.

Het Consulaat Generaal heeft al drie zogenaamde Partners for International Business publiek-private samenwerkingsprogramma’s kantoorruimte op het consulaat aangeboden. Deze programma’s worden mede door de overheid gefinancierd.

Momenteel wordt bekeken of in de toekomst Nederlandse startups dezelfde mogelijkheid tegen betaling kan worden aangeboden. De startende ondernemers kunnen de kantoorruimte dan benutten voor het leggen van contacten, waarbij het consulaat zoveel mogelijk zal assisteren. De vergoeding zal mogelijk enkele honderden dollars per maand bedragen, maar de precieze uitwerking staat nog niet vast.

Het Consulaat Generaal in San Francisco, dat zich primair bezighoudt met economische diplomatie, lijkt het voorbeeld te volgen van het Nederlandse consulaat in New York. Daar mochten deze zomer al drie Nederlandse startups – winnaars van de Dutch Pitch Session op het Northside Festival, het SXSW van het noordoosten van de VS – zich voorbereiden op een langer verblijf in de VS.

DutchBasecamp en de economische afdeling van het Nederlandse Consulaat Generaal in San Francisco organiseren van 20 tot en met 24 oktober voor de vijfde keer de Holland in The Valley startup bootcamp voor Nederlandse startups. De vierdaagse bootcamp bestaat uit workshops, individuele sessies, startupbezoeken en een demo-night.

Volgende maand vindt er bovendien op initiatief van het Innovatie Attaché een Health Care Bootcamp plaats, waaraan Nederlandse bedrijven als Enwake, IPPZ, IQMessenger en MedicineMen deelnemen.

De startups leren dan onder meer hoe ze een presentatie moeten geven. Financiering door durfkapitalisten is vaak niet eens het primaire doel, zo laat het Generaal Consulaat weten. Matchmaking is veel belangrijker.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond