Deel dit artikel
-

Innovatieprogramma voor digitalisering maakbedrijven krijgt vervolg

Het innovatieprogramma SMITZH (Smart Manufacturing: Industriële Toepassing in Zuid-Holland) krijgt een vervolg. De provincie investeert 5,2 miljoen euro in de derde fase van het programma waarmee bedrijven worden geholpen hun productieproces te digitaliseren, automatiseren of te robotiseren.

Tot nu toe is in het programma vooral gewerkt aan de opzet van het programma en het samenbrengen van partijen. Deze volgende fase richt zich op opschaling van de initiatieven tot nu toe, het aansluiten van nieuwe partners, het bereiken van veel meer maakbedrijven en het verder ontwikkelen van slimme maaktechnologie. Hiervoor is in totaal 12 miljoen beschikbaar.

De provincie draagt 5,2 miljoen bij, TNO ,5 miljoen. Dit zijn ook twee van de initiatiefnemers van het programma, naast InnovationQuarter en Metropoolregio Rotterdam Den Haag. In totaal bestaat SMITZH uit een consortium van elf partners.

Doel van SMITZH is het samenbrengen van bedrijven en kennisinstellingen samen met fieldlabs met specialismen als robotica, 3D-printing en big data.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond