Deel dit artikel
-

Instagram Shopping beschikbaar voor MKB en influencers

Niet enkel hele grote merken en ondernemingen kunnen Instagram Shopping gebruiken, maar per 9 juli kan iedereen met een zakelijk account op de foto-app een e-commercefunctie activeren.

MKB’ers en influencers krijgen er met Instagram Shopping een nieuw verkoopkanaal bij. Onder voorwaarde dat ze actief posten en een stabiele of groeiende fangroep heeft, kan de betreffende ondernemer ook daadwerkelijk een nieuwe geldstroom aanboren. Met advertenties kunnen ze hun bereik campagnematig vergroten.

Het productaanbod van de verkoper komt in Instagram in een apart tabblad. Aan de achterkant moet de verkoper zijn productfeed inrichten met gedetailleerde product- en prijsinformatie. Het is niet bekend in hoeverre Facebook hierbij gebruikmaakt van de onlangs gesloten datadeal met Icecat.

Instagram begeeft zich hiermee op een terrein waar reeds partijen als Etsy, Fanjoy en Redbubble actief zijn. Ook zij bieden onafhankelijke en kleine makers en winkels een handelsplatform om een breed publiek te bereiken.

Recent lanceerde Facebook zelf ook een e-commerceplatform waar kleinere ondernemers producten kunnen aanbieden en transacties afhandelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond