Deel dit artikel
-

Intel investeert 16 miljoen in ‘oogbesturing’

Computers, auto’s, spelletjes en professionele apparatuur worden op termijn niet met vingers maar met de ogen bestuurd. Om die technologische ontwikkeling daarvan te versnellen, investeert Intel 16 miljoen euro in eyetracker Tobii.

De chipbakker zou tien procent van de aandelen kopen met de investering van 16 miljoen euro. Tobii, onder usabilityexperts bekend van zijn eyetrackingtechnologie, maakt de investering op zijn site bekend. Het geld wordt grotendeels aangewend om de nieuwe technologie Gaze door te ontwikkelen.

Een van de eerste logische toepassingsgebieden van Gaze is de besturing van tabletcomputers. Het Zweedse Tobii demonstreerde onlangs hoe dat kan worden gebruikt om laptops en tablets met Windows8 te bedienen. De technologie is echter niet gebonden aan een specifiek besturingssysteem.

Intel Capital (portfolio) , dat 750 miljoen dollar onder beheer heeft, zegt in Tobii te investeren om diens stap naar de massamarkt te versnellen. “We denken dat eyetracking een belangrijk onderdeel wordt in de interface tussen mensen en machines.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond