Deel dit artikel
-

‘Internationale doorbraak Leadingcourses in 2014’

In Europa is recensiesite Leadingcourses voor golfbanen al marktleider en in 2014 zet de leiding stappen om de buitenlandse groei te versnellen. Gesprekken met potentiële investeerders lopen. “Er is maar plaats voor één site in de wereld”, in zijn soort, aldus mede-oprichter Jeroen Korving.

Wat Tripadvisor doet voor reizen en accomodaties, dat doet Leadingcourses.com voor golfbanen. De vergelijkingssite werd in 2009 opgezet door oud-medewerkers van Vergelijk.nl. Uit hobby. Omdat het nog niet bestond. Inmiddels is het een vaste bestemming voor golfers die graag op wisselende banen spelen in binnen- en buitenland.

Het onderscheidend vermogen van de golfsite ligt in de kwaliteit van de content. De bezoeker verwacht álle banen op de site te vinden. “Dus we proberen zelfs de kleinste banen te vinden en in het bestand op te nemen”, aldus Korving. “We hebben banen uit negentig landen in de index.”

Maar de wereld is nog niet helemaal af. Het Nederlandse bedrijf ziet in Amerika, China en Japan enorm potentieel. Grote landen met veel actieve golfers. Daarom zal komend jaar nadruk liggen op het aanleggen van een zo volledig en actueel mogelijke eigen database per land. “De meeste andere sites in dit segment putten allemaal uit dezelfde databases. Wij bouwen het vanaf de grond zelf op.”

Net als bij andere recensiesites valt of staat de kwaliteit ervan met de hoeveelheid en gepercipieerde waarde van de reviews. Leadingcourses houdt partneracties, geeft vouchers weg, nodigt leden uit te gaan spelen en onderneemt constant andere acties om de stroom beoordelingen gaande te houden. Afgelopen jaar vonden anderhalf miljoen golfers de weg naar de site. Eenderde daarvan komt uit Nederland.

De banen met de beste beoordelingen in een land mogen een ster van Leadingcourses op hun site voeren, als teken van erkenning van de spelers. En goed voor de SEO-positie, want reclame inkopen wordt amper gedaan.

Korving: “Er is nu twee jaar geïnvesteerd in content en kwaliteit. Het wordt tijd om de switch te maken naar geld verdienen. Er zijn tussen de tien en vijftien verdienmodellen. Die leveren allemaal geld op, maar we zoeken nog naar die ene die eruit knalt.”

De golfwereld is een behoudende, “maar door de recessie snappen de golfbanen dat ze op het portal moeten staan. Ze hebben door dat reputatie belangrijk is geworden”, als marketingmiddel voor de reizende golfer. “Het levert hen ook gewoon business op.”

De eerste investering van sportmarketingbureau TIG Sports in 2009 heeft geholpen voor de internationale marketing. Nu breekt de fase van groeiversnelling aan. “Om de sprong te maken van grootste Europese speler naar leider in de wereld.” Daarvoor wordt nu met verscheidene investeerders gesproken. “We zijn begonnen met het voeren van gesprekken met potentiële investeerders, maar zijn kritisch over met wie we zaken doen. Ze moeten verstand hebben van de golf- of reiswereld. Angels met netwerken.” Het beoogde investeringsbedrag is betrekkelijk klein, naar verwachting rond de miljoen euro.

Foto: JPDC (cc)

Deel dit bericht

10 Reacties

Michel

Klinkt hartstikke mooi, alleen de website werkt niet? Krijg de melding, webpagina is niet beschikbaar?

Bjorn

De website werkt prima hier!

Rory Colpaart

Goed plan hoor! Hoop voor dhr. Korving dat zijn ” hobby” een succes wordt. Zelf vind ik het een prettige site om te lezen hoe andere golfers denken over een Golfbaan.

Michel

Bij mij nu ook, ziet er goed uit.

Thijs

Prettig en overzichtelijk. Ik check de site altijd als ik op een andere locatie ga golfen.

K.Nachtegaal

Ik hoop dat het je samen met je Co Owners lukt in 2014 en verder.

R. de Jong

Keek regelmatig op de site, maar sinds een aantal dagen krijg ik de melding Internet Explorer cannot display the webpage .zou hij uit de lucht zijn?????

Jeroen

Hoi R. de Jong, we zijn zeker niet uit de lucht. Integendeel.
Recent weer veel PR en traffic ivm de Golfers’ Choice Awards (https://nl.leadingcourses.com/top/2014/). We hebben geen downtime gehad voor zover ik weet…

Jacques

Wel goede site met veel informatie.

Maurice Verhagen - GolfMeesters

Inmiddels is de site enorm gegroeid en biedt nu essentiële info voor elke golfer. Echt een succes!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond