Deel dit artikel
-

Internetaanbieders komen klanten tegemoet: geen onderbrekingen en meer data

Kabelbedrijf Ziggo stelt de geplande onderhoudswerkzaamheden aan zijn netwerk de komende drie weken uit omdat er meer wordt thuisgewerkt.

Vorige week werden klanten nog via e-mail geïnformeerd over onderhoudswerkzaamheden met uitval als gevolg.

Ook het Belgische Proximus zal de interventies bij klanten beperken tot de ‘essentiële activiteiten voor het onderhoud van zijn telecommunicatiediensten’, dat wil zeggen herstellingen of dringende ‘activeringen’.

In Vlaanderen verruimen de telecombedrijven kosteloos de databundels voor twee à drie weken. Ook heffen internetaanbieders hun datalimieten op die in België nog altijd gelden voor vast internet.

Telenet biedt zijn klanten extra datavolume en meer gratis ontspanning. Bij Proximus mogen klanten onbeperkt bellen via de vaste lijn.

Sommige diensten kunnen de drukte amper aan. Squla, de Nederlandse online omgeving voor huiswerk, raakte maandag overbelast omdat heel veel scholieren tegelijk inloggen.

Squla richt zich op leerlingen van basisschoolgroep 1 tot en met 8, die er spelenderwijs thuis verschillende schoolvakken kunnen oefenen.

Microsoft Teams had vandaag last van uitval. De dienst is voorlopig gratis te gebruiken.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Misschien op last van de regering even tijdelijk Netflix blokkeren? Geeft wat lucht op het netwerk voor nuttige toepassingen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond